35 års erfarenhet
Sybehör - Souvenirer - Sverigeklänningen - Grattiskort & Presenter på nätet

Vi finns i Örebro. Välkommen in!

Denna butik är UNIK. Vi ingår inte i någon kedja, utan är helt fristående och har varit så sedan jag startade butiken...Det innebär att här kan du hitta sådant som du inte hittar någon annan stans, sortimentet inom våra varugrupper bestämmer du som kund, hör av dig om vad du letar efter.

Allt började 1989 hade jag precis fött vår femte dotter. Jag sydde det mesta av familjens kläder, men hittade inte så mycket tyger som jag tyckte om, så jag började med en provpärm som vänner och bekanta fick beställa ur. Jag sa upp min tvåskift tjänst som läkarsekreterare, maken jobbade treskift, då det inte gick att kombinera med 5 små barn, jobb udda/sena/samma tider på dygnet med pendling och barnomsorg.

Sedan åkte jag runt på marknader för att 5 år senare öppna butik. Sybehör var då endast ett komplement till modetygerna. Sedan chockhöjdes skatter och importavgifter på modetyger och vi gick över på gardintyger, gardinstänger, hemtextil och utvidgade sortimentet av sybehör samt införde även olika presentartiklar samt heminredningsdetaljer.

Kundefterfrågan på grattiskort gjorde att vi tog hem en bordsställning. Idag har vi en grattiskortavdelning med kort för alla tillfällen i livet. Här hittar du tackkort vid kondoleans. Naturligtvis har vi även många vanliga vykort samt stora vykort i A4 storlek att välja mellan.

Vår souveniravdelning med svenska souvenirer finns tack vare stor efterfrågan. Företag som vill ge utländska gästande ett svenskt minne. Nysvenskar som köper med till sina hemländer, får besök av släktingar. Ungdomar som kommer hit eller ska åka iväg som utbytesstudenter eller aupair och vill ha med en liten present till familjen, vilket är vanligt. Och naturligtvis utländska och svenska turister som kommer till oss här i Örebro, eller beställer i vår e-butik.

Efterfrågan på sybehör har hela tiden ökat under alla år och idag är Textil & Presentia en av Sveriges bredaste butiker inom sybehör. Hittar du inte vad du letar efter? Hör av dig, det är mycket troligt att vi har lösningen på ditt problem, men att det inte finns här i e-butiken än.

Vi är sedan några år tillbaka återförsäljare för Ekelund Linneväveri och vi säljer deras dukar, löpare, diskdukar, handdukar samt plädar. Har vi inte det du vill ha från Ekelund Väveri i webbutiken så hör du bara av dig så ordnar vi det.

Det är även Ekelund som tillverkat Sverigedräkten. Tyvärr så har det slutat med tillverkningen och vi har köpt upp deras lager. Se vad som finns kvar här; 

https://www.textilpresentia.se/sv/articles/536/sverigedrakten-sverigeklanningen-fran-ekelund-vaveri

Midjeväska, midjespänne, broscher och örhängen finns fortfarande kvar att beställa.

Jag startade webbutiken för över 25 år sedan och vi har idag kunder från hela världen som USA, Tyskland, Italien, Australien med flera länder.

Jag hoppas du tycker om min butik och jag ser fram emot att få dig till kund, antingen här i i webbutiken eller i butiken i Örebro.

Textil & Presentia 

Etablerad 1989, för 34 år sedan av ägaren Ahnette Lindblom,
orgnr 5907296783.

Vi finns på Norrcity i Örebro

Fredsgatan 13, 703 62 Örebro. 019-263 263.

+46 19263263

info@textilpresentia.se